Máxima adviseert ex-coronapatiënten niet te veel te willen

Vorsten

05-11-2020 20:14:16

Het bezoek van koningin Máxima aan het BovenIJ-ziekenhuis in Amsterdam had volgens sommige aanwezigen nog wel langer mogen duren. Ze ging er in gesprek met enkele ex-coronapatiënten en die waren er na afloop nog een beetje beduusd van. “Dit geloven ze thuis natuurlijk nooit”, aldus Sonja Wierink-Weitz tegen Het Parool.

Sonja, afkomstig uit Amsterdam-Noord, vertelde dat ze bij de eerste groep coronapatiënten hoorde nadat ze was teruggekomen van een wintersportvakantie. “Ik ben vijf dagen doodsbang geweest dat mijn man het niet zou overleven, of dat ik er zelf aan onderdoor zou gaan”, zei ze tegen de koningin.

Máxima hoorde ook het verhaal van Joke Pastijn aan. Zij liep het virus op tijdens haar werk in de gehandicaptenzorg en leeft nu nog altijd met de nasleep. “Ik zit er eigenlijk nog middenin. Ik werk nu weer vier uur per week, maar die klachten blijven: dan weer vermoeidheid, dan valt een deel van je spieren ineens uit.” Het advies van de koningin was dan ook: niet te snel weer te veel willen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord