Máxima bakt cupcakes in keuken Scouting Nederland

Vorsten

15-01-2020 16:09:03

Koningin Máxima werd woensdag aan het werk gezet in de keuken van Scouting Nederland. Vanwege het 100-jarig bestaan van de organisatie werd ze getrakteerd op cupcakes, maar voordat die er waren moest ze wel meehelpen met bakken.

Dus ging het schort om bij Máxima en stond ze al snel meel af te wegen en beslag te kloppen samen met de ruim veertig aanwezige welpen. De koningin hielp de kinderen, in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, daarna met het versieren van de ‘gebakjes’. Als cadeau mocht Máxima een deel van de zelfgemaakte cupcakes mee naar huis nemen.

Het bezoek van koningin Máxima luidde een jaar vol feestelijke activiteiten rond het eeuwfeest van Scouting Nederland in. Uiteraard was er ook tijd voor een serieuzere noot toen Máxima in gesprek ging met vrijwilligers van het projectteam van 100 jaar welpen. Zij informeerden haar over de feestelijkheden die in 2020 gepland staan. Ook stonden ze tijdens het gesprek stil bij de grote rol die vrijwilligers spelen bij de organisatie van de verschillende Scoutingevenementen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord