Máxima bezoekt Amsterdamse jongeren

Vorsten

06-12-2013 10:39:00

Bart Homburg

Bart Homburg

AMSTERDAM – Koningin Máxima heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de Molukkenstraat in Amsterdam. Ze kwam kijken naar het initiatief Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel, zo laat de RVD weten.

Het Oranje Fonds ontving daar een gift van €125.000,- van Koninklijke Ahold ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van Albert Heijn. Het bedrag komt volledig ten goede aan het programma Kansen Voor Jongeren van het Oranje Fonds. 

Kamers met Kansen bereidt voortijdige schoolverlaters voor op een zelfstandig bestaan met een diploma of met een baan. Daarnaast krijgen ze ook een veilige woonplek en individuele coaching.

Máxima sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van verschillende organisaties over het verbeteren van kansen van jongeren tussen de 18 en 23, die zonder diploma hun opleiding verlaten. De koningin maakte ook een praatje met de deelnemende jongeren, die vertelden over hun eigen ervaringen met Kamers met Kansen.

Kamers met Kansen is een van de 20 deelnemende initiatieven aan het Oranje Fonds-programma Kansen voor Jongeren. Koning Willem-Alexander en Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug