Máxima bekijkt ‘slimme pleister’

Vorsten

15-05-2014 12:58:00

DRIEBERGEN – Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het Futurelab voor de Zorg. In deze broedplaats in Driebergen-Rijsenburg worden innovatieve zorgoplossingen en -technieken ontwikkeld en getest, waardoor ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Te denken valt aan medische apps en een speciaal alarm voor dementerenden.

Máxima kreeg een presentatie over de toekomst van de zorg voorgeschoteld. Daarna volgden diverse demonstraties van onder meer de Medido die automatisch medicatie aanreikt, de ‘slimme pleister’ die de gezondheid van patiënten op afstand kan meten en een videoconsult met een arts via een iPad.

Máxima woonde vervolgens een discussie bij waarin medisch specialisten, huisartsen en wijkverpleegkundigen hun praktijkervaringen met elkaar deelden. Ook sprak zij met vrijwilligers van de Katholieke Ouderenbond (KBO) die worden opgeleid tot tabletcoach.

Na afloop van haar bezoek aan Futurelab bezocht Máxima in Soest een cliënte van zorgorganisatie Beweging3.0, die mede dankzij eHealth thuis kan blijven wonen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.