Máxima bezoekt online twee sociale initiatieven voor gezinnen

Vorsten

10-02-2021 17:49:20

Koningin Máxima brengt donderdag een digitaal werkbezoek aan twee sociale initiatieven die zich inzetten voor gezinnen met complexe problemen. Zo wil het initiatief Kadera huiselijk geweld stoppen en voorkomen en koppelt Bindkracht10 uit Nijmegen migratiegezinnen aan maatjes om hen zo zelfredzamer te maken.

Via Kadera bieden vrijwilligers praktische hulp en versterking aan het sociale netwerk van gezinnen die herstellen van huiselijk geweld. Deelnemers vertellen koningin Máxima wat de hulp voor hen betekent en medewerkers van het initiatief vertellen over hun aanpak. Bij Bindkracht10 worden vrijwilligers met een migratieachtergrond ingezet als maatje voor gezinnen met dezelfde achtergrond. De koningin krijgt hier meer te horen over hoe de organisatie de vrijwilligers en gezinnen aan elkaar koppelt.

Beide initiatieven worden voor drie jaar gesteund door het Oranje Fonds, waar de koning en koningin beschermpaar van zijn. Máxima spreekt donderdag daarom ook met de projectleiders van het fonds over de programma’s.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord