Máxima bezoekt Stadsschouwburg en Concertgebouw Nijmegen

Vorsten

01-12-2020 14:40:08

Koningin Máxima heeft dinsdag in Nijmegen een bezoek gebracht aan de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging. Daar ging de koningin in gesprek over de impact van de coronacrisis op theaters en concertzalen.

Ze sprak onder anderen met het management en met medewerkers over de programmering, de impact van de crisis op het personeel en de verwachtingen voor de komende periode. Ook werd gesproken over innovatie, zoals streaming van voorstellingen en samenwerking tussen organisaties in coronatijd.

In de Stadsschouwburg gaf de Nijmeegse singer-songwriter Ruben Schaap een kort optreden. Daarna werd op datzelfde podium een rondtafelgesprek met culturele partners uit de stad gevoerd.

De afgelopen maanden zijn op beide locaties coronaproof voorstellingen en concerten georganiseerd. Ook zijn verschillende ruimtes zo ingericht dat dagelijks honderden studenten van de Radboud Universiteit op afstand van elkaar fysiek onderwijs kunnen volgen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.