Video: Máxima bezoekt vrijwilligers van het Rode Kruis

Vorsten

31-03-2020 15:37:56

Koningin Máxima is dinsdagmiddag op bezoek geweest bij vrijwilligers van het Rode Kruis in het Gelderlandse Loenen. De vrijwilligers zetten zich daar tijdens de coronacrisis in voor ouderen en kwetsbare mensen die een beperkt sociaal netwerk hebben.

Ook sprak de koningin met mensen die beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen inzamelen, met Rode Kruis-vrijwilligers die zorginstellingen helpen bij onder meer de opvang van patiënten en met vrijwilligers die actief zijn als centralist in de zorgmeldkamer.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Afsluitend ging Máxima in gesprek met medewerkers van het Nederlandse Rode Kruis over onder andere de inzet van vrijwilligers tijdens de corona-epidemie, het netwerk van burgervrijwilligers Ready2Help en de opvang voor mensen die nu niet bij hun reguliere opvanglocatie terechtkunnen.

Vanaf het begin van de corona-uitbraak geeft het Rode Kruis voorlichting over het coronavirus en biedt het ondersteuning aan GGD’s en ziekenhuizen. Ook heeft de organisatie een hulplijn geopend voor kwetsbare ouderen en zetten tienduizenden vrijwilligers zich in om anderen te helpen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord