Máxima bezoekt werkcentrum bij hoofdkantoor UWV

Vorsten

04-12-2020 13:46:38

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend een werkbezoek gebracht aan het Regionaal Werkcentrum Amsterdam (RWC) bij het hoofdkantoor van het UWV in Amsterdam. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. De koningin was samen met Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Het bezoek van Máxima richtte zich vooral op het ‘van werk naar werk’ begeleiden van mensen die door de coronacrisis werkloos zijn geraakt. Die begeleiding is er ook voor mensen die nu nog wel werk hebben, maar dat binnenkort dreigen kwijt te raken.

De koningin nam deel aan twee gesprekken, waar ook Hamer bij was. Ze spraken met ondernemers, werknemers en bestuurders van het UWV, de gemeente Amsterdam en de regionale FNV.

Het RWC in Amsterdam is in juni gestart met het ondersteunen van regionale mkb-bedrijven, die door het virus genoodzaakt zijn mensen te ontslaan. Het gaat vooral om de horeca en zakelijke dienstverlening. Sectoren zoals de zorg en het onderwijs hebben juist grote behoefte aan personeel. Het RWC helpt bedrijven nu werknemers te begeleiden naar hun nieuwe functie.

Meer Nederland