Máxima bij ondertekening Muziekakkoord Drenthe

Vorsten

2019-05-15 09:28:00

Koningin Máxima is donderdag 20 juni aanwezig bij de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Drenthe. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt. Dit Muziekakkoord, een initiatief van de stichting Meer Muziek in de Klas, wordt getekend in theater De Tamboer in Hoogeveen.

In het akkoord is afgesproken hoe muziekonderwijs in Drenthe de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen ruim twintig partijen in de provincie, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen en overheden die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op alle basisscholen.

Tijdens een muzikale bijeenkomst wordt het convenant getekend en kan de koningin ook genieten van optredens van Drentse basisschoolkinderen, jonge talenten en conservatoriumstudenten. Ilse DeLange, ambassadeur van Meer Muziek in de Klas, is ook aanwezig. Vervolgens gaat Máxima langs bij het rijdend atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest, dat instrumenten uitleent aan muziekonderwijsinitiatieven door heel Nederland.

De Stichting Méér Muziek in de Klas, waar de koningin erevoorzitter van is, is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Provincies als Limburg, Friesland en Zeeland gingen Drenthe voor.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!