Máxima bij viering 40 jaar Kindertelefoon

Vorsten

25-07-2019 08:52:00

Koningin Máxima is donderdagochtend 5 september in Utrecht aanwezig bij de viering van het veertigjarig bestaan van De Kindertelefoon. De koningin krijgt een rondleiding door het gebouw, bezoekt de belkamer en spreekt met jongeren, vrijwilligers en trainers over hun werk. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders. Vandaag de dag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers, op zeven locaties in Nederland. Bij De Kindertelefoon krijgen kinderen tot achttien jaar de mogelijkheid om hun verhaal te doen. Dat kan over van alles gaan, variërend van verliefdheid tot verwaarlozing. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of de chat met kinderen gevoerd.

Het bezoek van Máxima vormt de start van de campagne ‘Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten’. De campagne heeft als doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organisatie. Naast de publiciteit rond het bezoek van Máxima, wordt bijvoorbeeld in podcasts teruggeblikt op het werk dat de afgelopen veertig jaar is gedaan.

Meer Nederland