Máxima blij haar moeder bij zich te hebben gehad

Vorsten

17-07-2020 12:05:44

Koningin Máxima is dolgelukkig dat haar moeder de afgelopen maanden, tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, bij haar in paleis Huis ten Bosch heeft kunnen doorbrengen. Dat scheelde veel stress en zorgen aldus de koningin, die zich anders druk had gemaakt over de situatie in Buenos Aires.

Maria del Carmen was begin maart naar Nederland gekomen om op haar kleindochters te passen terwijl Willem-Alexander en Máxima voor een staatsbezoek in Indonesië waren. Toen het koningspaar terugkwam, brak wereldwijd de coronacrisis uit en kon Máxima’s moeder niet terug naar Argentinië.

“Ik heb een schat van een schoonmoeder”, zo gaf Willem-Alexander aan dat haar lange verblijf wat hem betreft geen probleem was geweest. Ook voor zijn dochters was het leuk om haar nu beter te leren kennen. Inmiddels is Maria del Carmen weer vertrokken. “Ze is weer thuis, alles is goed en wel”, aldus Máxima.

Dat het aantal besmettingen in Argentinië nog steeds flink stijgt, baarde de koningin wel zorgen, maar ze kon het besluit van haar moeder ook begrijpen. “Ze miste haar leven daar. Je verlangt toch ook naar je eigen huis, maar we hebben een fantastische tijd samen gehad.”

Máxima’s levensverhaal

Alles over Máxima’s leven in Buenos Aires, haar romance met Willem-Alexander en haar huidige leven als koningin. Je leest dit en meer in de Máxima special. Nu alleen online met korting te bestellen voor 8,50 euro.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.