Máxima brengt bezoek aan uitvaartonderneming

Vorsten

2020-07-02 12:00:38

Koningin Máxima heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan een uitvaartonderneming in Den Haag, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronacrisis op de uitvaartbranche.

De vorstin begon haar bezoek aan Engelen & Spoor Uitvaartverzorging met een gesprek met de beide directeuren van de onderneming, de directeur van de Branche Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en de directeur van de Stichting Rooms-Katholieke begraafplaatsen. Onderwerp van gesprek was het ontwikkelen van nieuwe protocollen om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen.

Hierna werd ingegaan op de gevolgen van deze maatregelen bij het verzorgen en vervoeren van de overledenen. Máxima sprak onder meer met een verzorgster en de verantwoordelijken voor statievervoer en de dragers over deze uitdagingen.

Aansluitend sprak de koningin nog met een aantal uitvaartverzorgers die ieder bij verschillende ondernemingen in het land werkzaam zijn. Zij deelden hun ervaringen met de coronamaatregelen en vertelden over de impact die deze maatregelen hebben (gehad) bij het organiseren van een uitvaart.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt