Máxima brengt werkbezoek aan LUMC

Vorsten

20-05-2020 14:46:08

Koningin Máxima is woensdagmiddag langsgegaan op de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het werkbezoek stond volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus.

Het LUMC doet onderzoek naar zowel vaccins als antivirale geneesmiddelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo testen onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie in het laboratorium of potentiële vaccins beschermende immuniteit tegen het virus opwekken.

De vorstin sprak in het ziekenhuis met medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie. Van virologen en analisten kreeg ze uitleg over hun werkzaamheden in het lab bij het ontwikkelen en testen van vaccins en antivirale middelen. Daarnaast kreeg Máxima in een demonstratie met behulp van een elektronenmicroscoop te zien welke schade het virus in geïnfecteerde cellen aanricht.

Afsluitend nam de koningin ook nog deel aan een rondetafelgesprek met experts van verschillende Nederlandse universiteiten en andere betrokken organisaties. Onderwerp van gesprek was de huidige stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen de kennisinstellingen benadrukt.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.