Máxima: digitale techniek heeft ons veel gebracht

Vorsten

09-07-2020 14:03:45

Koningin Máxima is dankbaar dat door de digitale technieken toch veel mogelijk is in deze coronacrisis. Dat zei ze aan het begin van de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Normaal gesproken is er een ceremonie op Paleis Noordeinde maar dit jaar worden de prijzen op afstand uitgereikt met behulp van livestreams.

“Normaal hebben we al deze mensen op het paleis”, zei Máxima vanuit een grotendeels oranje tv-studio terwijl ze naar een groot scherm keek waar alle genomineerden op te zien waren. “Het is überhaupt al iets om op het paleis te komen en alle gezichten te zien. Maar het is ook totaal iets nieuws voor ons. De digitale media heeft ons zo veel gebracht de laatste tijd.”

Een uitreiking waar iedereen bij zou zijn, vond Máxima en het Oranje Fonds niet wenselijk. “Ik vind dat wij het veilig moeten houden. Volgens mij is dit nog net zo feestelijk en nog meer oranje dan ooit. Ik zou zeggen: dit lijkt niet op het paleis maar oranje zijn we zeker.”

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een bedrag van 15.000 euro. Dit jaar is het thema van de uitreiking ‘Maatjes ben je samen’.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.