Video: Máxima door de regen voor uitreiking ScienceMakers Awards

Vorsten

02-10-2019 12:58:00

Máxima heeft woensdag weer en wind getrotseerd voor de uitreiking van de ScienceMakers Awards in het Spoorwegmuseum. De koningin werd tegen de regen beschermd met een paraplu en arriveerde goedlachs bij het Utrechtse museum.

Voor de vijfde keer werden de prijzen uitgereikt aan jongeren van 10 tot 18 jaar die het afgelopen jaar nationale of internationale wedstrijden hebben gewonnen op het gebied van wetenschap en technologie. Door de awards uit te delen hoopt de organisatie de prestaties landelijk zichtbaar te maken en daarnaast het belang van techniekonderwijs en het herkennen en motiveren van talent te promoten.

Máxima woonde niet alleen de uitreiking bij, maar bezocht ook de bijbehorende expositie van de ScienceMakers. Daarnaast sprak ze met de jonge prijswinnaars over hun onderzoeken, uitvindingen en concepten.

ScienceMakers Awards is een van de initiatieven die voortkomen uit het Nationaal Techniekpact 2020. Hierin staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector te verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terug te dringen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft