Máxima eert drie bijzondere bedrijven

Vorsten

25-11-2020 21:38:26

Koningin Máxima heeft woensdagavond in de Beurs van Berlage, voor haar als trouwlocatie bekend terrein, geheel ‘coronaproof’ de winnaars van de Koning Willem I-prijzen bekendgemaakt. DNB-baas en voorzitter van de KWI-stichting, Klaas Knot, reikte de prijzen uit. Dat had eigenlijk dit voorjaar al moeten gebeuren tijdens een grote feestelijke gebeurtenis met drie- tot vierhonderd genodigden.

Nu mochten echter maar dertig mensen in de zaal aanwezig zijn, waar de stoelen zeer royaal op afstand van elkaar waren gezet. Een livestream zorgde echter dat werknemers van de betrokken bedrijven en andere belangstellenden vanuit huis konden meekijken. Op die manier was het aantal ‘aanwezigen’ dan weer meer dan duizend.

Máxima, erevoorzitter van de stichting die de prijzen tweejaarlijks toekent, had voor de uitreiking een korte ontmoetingen met de negen finalisten voor de drie prijzen. Ze ging daarvoor in een andere zaal van tafeltje naar tafeltje – mét mondkapje om dat weer af te doen wanneer ze ging zitten. ‘Spannend?’, vroeg ze steeds ter introductie. Het grote moment moest immers nog komen. Vervolgens wilde Máxima weten hoe het betrokken bedrijf de coronacrisis had doorstaan.

Aanpassen en vernieuwen

De antwoorden verschilden naar de aard van de zaak. Voor het bij het grootbedrijf winnende schoonmaakbedrijf CSU bijvoorbeeld was het werk in ziekenhuizen enorm toegenomen, maar de activiteiten in voetbalstadions en hotels waren vrijwel stil komen liggen. Aanpassen en vernieuwen was daarom het devies in deze lastige tijd, vertelde bestuursvoorzitter John van Hoof.

Aan diens medefinalist Brand van ’t Hof, CEO van AWL-Techniek, vertelde de koningin dat haar man goede herinneringen bewaarde aan zijn bedrijfsbezoek vorig jaar in Harderwijk. De koningin kreeg van Henk Jan Beltman voor de duurzaamheid plaquette genomineerde maar niet winnende Tony Chocolonely een rijk gevulde tas met chocolade mee. De winnaar in deze categorie was bierbrouwer Gulpener. De derde prijs was voor Von Gahlen, gespecialiseerd in verpakkingsmateriaal voor radioactieve geneesmiddelen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.