Máxima gaat langs bij afvalbedrijf

Vorsten

04-06-2020 16:24:20

Ook de tweede stop in Nijmegen van Máxima donderdagmiddag was er een in een vitale sector. Na supermarkt Jumbo was het de beurt aan afvalbedrijf Dar waar de koningin eveneens leerde over de impact van de coronacrisis op die sector.

Omdat mensen sinds een paar maanden veelal thuiswerken heeft de industrie te maken met verhoogde volumes aan afval van particulieren. Medewerkers van de afvalinzameling, reiniging en het groenbeheer vertelden aan Máxima hoe zij omgaan met de werkdruk, de lange wachtrijen voor de milieustraat en de extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen die zijn ingesteld. Máxima kreeg ook een rondleiding over de milieustraat waar ze inzicht kreeg in het afvalbeheer en het integraal beheer van de openbare ruimte.

Haar bezoek aan het afvalbedrijf sloot ze af met een gesprek met Dar en andere andere vitale beroepsgroepen zoals de bedrijfsschoonmaak en de pakketbezorgers over aanpassingen in hun werk tijdens de crisis.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.