Máxima gaat spreken tijdens online evenement Wereld Bank Groep

Vorsten

01-10-2020 17:39:43

Koningin Máxima gaat woensdag 21 oktober digitaal speechen bij het evenement Inclusive Digital ID for a Resilient Recovery from COVID-19. Dit evenement is onderdeel van het programma Identification for Development (ID4) van de Wereld Bank Groep.

Om toegang te krijgen tot officiële financiële diensten zijn identiteitsbewijzen van groot belang. Volgens de Wereldbank kunnen wereldwijd circa een miljard mensen hun identiteit niet bewijzen omdat zij geen geldig paspoort of identiteitsbewijs hebben. Miljoenen anderen hebben wel een identiteitsbewijs, maar hiervan kan niet worden gecheckt of dit echt geldig is.

In haar toespraak gaat Máxima onder meer in op hoe digitale identiteitsbewijzen kunnen bijdragen aan veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of pensioenen. Ook zal ze het hebben over het belang hiervan voor economisch herstel voor landen in de context van de coronacrisis.

Daarnaast is er een paneldiscussie over het ontwikkelen en invoeren van digitale identiteitsbewijzen, in het bijzonder voor groepen met een achterstand zoals vrouwen en mensen die in afgelegen gebieden wonen. Aan deze discussie doen onder anderen de president van Estland en de ministers van Digitale Economie van Togo en Nigeria mee.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.