Koningin geeft startschot voor inzameling muziekinstrumenten

Vorsten

30-04-2014 08:04:00

DEN HAAG – Koningin Máxima geeft op maandag 12 mei het startschot voor de landelijke inzamelingsactie van instrumenten voor muziekonderwijs aan kinderen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten. De campagne is een initiatief van het programma Radio 4 Klassiek Geeft en het landelijk Instrumentendepot Leerorkest en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen.

In een speciale locatie-uitzending van Radio 4, vanuit basisschool ‘t Palet in Den Haag, overhandigt koningin Máxima het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest. Ook spreekt zij met Radio 4 en enkele leerlingen over het belang van muziek voor kinderen.

Luisteraars van Radio 4 Klassiek kunnen muziekinstrumenten die niet meer gebruikt worden naar een inzamelpunt in het land brengen. Ook is het mogelijk om geld te doneren voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten of om te bieden op veilingitems. Op 23 mei wordt de eindstand van de actie bekendgemaakt.


Meer Nederland