Máxima geniet digitaal van muzikale optredens

Vorsten

25-11-2020 14:57:05

Máxima heeft een drukke dag vol met virtuele afspraken. Nadat de koningin woensdagochtend al bij de Werkbezoekdag was en een toespraak hield tijdens een webinar van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome, woonde ze ook de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland bij.

Via een groot scherm nam Máxima deel aan de feestelijke aftrap voor muziekonderwijs in Noord Noord-Holland. Het programma werd vanuit Podium Victoria in Alkmaar gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca.

De koningin markeerde de start van het MuziekAkkoord. Ook werd Máxima getrakteerd op muzikale optredens van schoolkinderen, die net als de verschillende samenwerkingspartners vooral digitaal aanwezig waren.

Het akkoord is onderdeel van een programma van Méér Muziek in de Klas, de stichting waar Máxima erevoorzitter van is. Het nieuwe akkoord moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar, Heerhugowaard en omstreken. Meer dan 25 partijen gaan samenwerken, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.