Video: Máxima had graag harder gereden in zonneauto

Vorsten

27-04-2021 11:43:00

Koningin Máxima had het leuker gevonden als ze wat meer kon scheuren in de auto op zonne-energie van Lightyear. De koninklijke familie kwam dinsdagochtend in Eindhoven aan in een karavaan van oude en nieuwe auto’s om Koningsdag te vieren. De koning reed samen met zijn oudste dochter Amalia voorop in een oude DAF, die bij zijn geboorte cadeau werd gegeven aan de koninklijke familie. Máxima reed samen met Alexia en Ariane achter haar echtgenoot.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“We hadden een probleem, we gingen 20 kilometer per uur dus ik kon niet inhalen”, zei de koningin na afloop lachend tijdens de Koningsdag-talkshow. De koning kon beamen dat ze dat anders wel had gedaan. “Ze had het zeker geprobeerd.”

Voor Willem-Alexander was de rit in de DAF erg leuk. “Heel bijzonder dat ik nu in het echt met mijn dochter, de volgende generatie, erin mocht rijden. Is echt fantastisch geweest.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft