Máxima hoort alles over samenwerking met ‘haar’ ziekenhuis

Vorsten

05-07-2021 16:34:27

Koningin Máxima heeft zich in Berlijn laten bijpraten over de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van kinderoncologie. Tijdens het staatsbezoek aan Duitsland sprak de koningin met experts van het Prinses Máxima Centrum en andere gespecialiseerde ziekenhuizen.

Máxima trof onder meer de medisch directeur van het naar haar vernoemde Utrechtse kinderoncologiecentrum en de directeur van KiTZ Heidelberg, de Duitse evenknie van het Prinses Máxima Centrum, bij de Nederlandse ambassade. De Verenigde Staten werden vertegenwoordigd door het St. Judes Children Cancer Center in Memphis, Tennessee. Tijdens de bijeenkomst werd een zogenoemd Memorandum of Understanding ondertekend, met als doel de samenwerking tussen de ziekenhuizen te formaliseren en verder te ontwikkelen.

Terwijl Máxima alles hoorde over de internationale samenwerking op het gebied van kinderoncologie, bracht koning Willem-Alexander een bezoek aan het Anne Frank Zentrum. Het koningspaar is maandag in Berlijn begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Duitsland. Later maandag doet het paar onder meer nog de Brandenburger Tor aan. De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met het staatsbanket.

Meer Nederland