Máxima spreekt op symposium Wijzer in geldzaken

Vorsten

2014-08-26 16:04:00

DEN HAAG – Máxima spreekt 1 oktober op een symposium van platform Wijzer in geldzaken voor professionals bij financiële organisaties en instellingen. De koningin houdt in het ‘eauditorium’ van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een toespraak over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag, laat de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag weten.

De koningin vraagt in haar functie van erevoorzitter van het platform aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Naast Máxima spreken onder anderen minister Dijsselbloem van Financiën, prof.dr. Marcel Zeelenberg, hoogleraar sociale en economische psychologie aan de Tilburg University en Dan Goldstein, psycholoog, gedragsecononoom en onderzoeker bij Microsoft Research. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie over gedragsbeïnvloeding.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie