Máxima in gesprek over inclusieve financiering

Vorsten

19-01-2021 22:40:01

Koningin Máxima heeft dinsdag een onlinegesprek gehad met Kristalina Georgieva, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het gesprek ging over de inclusieve financiering in de context van de coronacrisis.

Máxima sprak vanuit haar functie als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). De vrouw van koning Willem-Alexander sprak met Georgieva onder meer over de activiteiten van het IMF op het gebied van fintech. Ook ging het over digitale financiële diensten, cyberveiligheid en de betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen.

Het is niet voor het eerst dat de twee vrouwen met elkaar in gesprek gingen. Vorig jaar spraken Máxima en de IMF-directeur ook al tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos.

Máxima is sinds 2009 ambassadeur voor de VN. Ze zet zich onder meer in voor de goede toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen en digitale betaalmethode. Dat geeft vrijheden, maar is ook belangrijk ook voor het economisch herstel na de coronacrisis.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.