Máxima in Kopenhagen voor vrouwenconferentie

Vorsten

2016-05-18 08:09:00

Koningin Máxima is woensdag in Kopenhagen. Daar woont ze de conferentie Women Deliver bij. Ook prinses Mabel is voor de vrouwenconferentie in de Deense hoofdstad.

Máxima woont de grote internationale conferentie bij in haar functie van pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze praat met Jim Yong Kum, de president van de Wereld Bank Groep (WBG), over het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de economische ontwikkeling en zelfstandigheid van vrouwen. De WBG is een aan de VN verbonden internationale organisatie die ontwikkelingslanden helpt hun armoedebestrijdingsplannen uit te voeren.

De koningin neemt in Kopenhagen ook deel aan een paneldiscussie over digitale dienstverlening. Prinses Mabel spreekt over hoe een eind kan worden gemaakt aan kindhuwelijken.

De non-profitorganisatie Women Deliver zet zich wereldwijd in voor verbetering van de positie van vrouwen, hun rechten, gezondheid en welzijn. De Deense kroonprinses Mary is beschermvrouwe van de conferentie en ook woensdag aanwezig.

Koning Willem-Alexander is woensdag ook op pad. Hij bezoekt in Utrecht het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek. Het instituut, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), viert zijn honderdjarig bestaan. Willem-Alexander is beschermheer van de KNAW.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig