Máxima is belangrijk nieuws in Peru

Vorsten

07-03-2014 20:58:00

LIMA – Op de Peruviaanse radio was vrijdag het bezoek van koningin Máxima het op één na belangrijkste nieuwsbericht. Er komt in Zuid-Amerika niet veel koninklijk bezoek, met uitzondering van visites van de Spaanse koninklijke familie, en als de bezoeker dan ook nog Latijns-Amerikaanse wortels heeft, is de belangstelling groot.

De koningin gebruikt die aandacht voor haar werk als speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN. Ze probeert regeringen aan te zetten werk te maken van het toegankelijker maken van financiële diensten (banken, verzekeringen, krediet, sparen). Niet om de banken te spekken maar om de ontwikkeling van het land te bevorderen.De komst van een koningin helpt om iedereen in korte tijd rond de tafel te krijgen en knopen door te hakken, op dezelfde manier als handelsdelegaties meer voor elkaar krijgen wanneer ze inhaken op een staatsbezoek.

Zo kon de koningin in het presidentieel paleis in Lima tegelijk met de president en de betrokken ministers praten over het ontvouwen van een nationale strategie voor ‘inclusieve financiering’. Dat is de verzamelnaam die de VN geeft aan het toegankelijker maken van verschillende voor de ontwikkeling van de bevolking belangrijke diensten.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug