Máxima: kijk naar hele financiële plaatje, niet alleen pensioen

Vorsten

03-11-2020 12:54:32

Koningin Máxima moet in coronatijd ook snel schakelen. Het ene moment staat er een fysiek werkbezoek gepland en het volgende moment moet ze besluiten dat het toch beter en verstandiger is om het alleen virtueel te laten plaatsvinden. Zo ook dinsdag.

Ter gelegenheid van de tiende editie van de Pensioen3daagse sprak ze online vanuit paleis Huis ten Bosch over pensioenzaken met medewerkers en pensioenuitvoerders van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf Hutchison Ports ECT. “Als we door de gordijnen kijken dan zien we de Maasvlakte en de kranen,” probeerde één van de gespreksleiders bij het digitale werkbezoek een idee te geven van de omgeving waar de koningin eigenlijk zelf langs had willen gaan.

In verschillende gespreksronden kwamen alle aspecten van de ‘oudedagvoorziening’ zoals dat vroeger heette aan de orde. Van jongere werknemers die zich er niet voor interesseren of zich nog geen zorgen maken, tot ouderen die de pensioenopbouw verstoord zien worden door echtscheiding, werkloosheid of verandering van baan.

Goede voorbereiding

Koningin Máxima luisterde aandachtig toe, maar zei ook dat naar het “hele financiële plaatje” van een werknemer moest worden gekeken. “Niet alleen het pensioen.” Een werknemer zonder financiële stress is een betere werknemer, zo wist ze en daar moest een werkgever ook oog voor hebben.

Máxima is dit jaar tien jaar erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, dat de Pensioen3daagse organiseert. Via een landelijke campagne worden mensen opgeroepen om zich te verdiepen in hun pensioensituatie, bijvoorbeeld met behulp van online instrumenten als Mijnpensioenoverzicht.nl.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord