Máxima krijgt bedankje van haar VN-baas Guterres

Vorsten

20-10-2020 14:11:21

Koningin Máxima heeft een bedankje gekregen van VN-secretaris-generaal António Guterres voor het aanbieden van haar jaarverslag. “Mijn dank aan koningin Máxima van Nederland voor het recente gesprek eerder deze maand over haar rapport als speciaal vertegenwoordiger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling”, schreef Guterres op sociale media.

“Digitale toegankelijkheid tot financiële diensten is essentieel om samenlevingen weer op de been te helpen en te doen herstellen van de coronacrisis. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare groepen, zoals vrouwen en mensen die lage lonen verdienen”, aldus de secretaris-generaal. “Betaalbare, effectieve en veilige financiële diensten zijn onmisbaar in de strijd tegen armoede en om de duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.”

Guterres plaatste bij zijn boodschap een foto die op 8 oktober is gemaakt toen hij via Zoom een gesprek voerde met de in haar werkkamer op paleis Huis ten Bosch verblijvende koningin Máxima. Beiden hadden het nieuwe jaarverslag in de hand, om de overhandiging die normaal altijd fysiek plaatsvindt in New York, te symboliseren.

In het verslag vertelde Máxima wat ze in de periode september 2019 tot juli 2020 heeft gedaan. In het rapport onderstreepte ook zij het belang van goede en veilige toegang tot digitale financiële diensten voor achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boeren en mensen met een laag inkomen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord