Máxima krijgt op blote voeten rijles in vrachtwagen

Vorsten

2021-07-14 15:07:05

Koningin Máxima heeft woensdag tijdens een werkbezoek aan Transport en Logistiek in Nieuwegein plaatsgenomen achter het stuur van een vrachtwagen. De vorstin kreeg een korte les en reed onder begeleiding al snel haar eerste meters. Op beelden is te zien dat ze haar schoenen uit had gedaan en op blote voeten het gas indrukte.

Het bezoek stond in het teken van ‘meer vrouwen in de sector’. Máxima sprak met vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur, onder wie een aantal jonge vrouwen die nog in opleiding zijn. Zij lieten de koningin een demonstratie van het rijden met een heftruck zien, één van de onderdelen van de beroeps-begeleidende leerweg (BBL) die de chauffeurs in opleiding volgen.

Máxima ontmoette ook enkele zij-instromers en al ervaren chauffeurs. Ook werd de koningin bijgepraat over de sector zelf. Zo kreeg ze te horen dat er momenteel een tekort aan chauffeurs is, dat deels wordt veroorzaakt door vooroordelen over het karakter van het beroep van vrachtwagenchauffeur.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana