Máxima vaart mee op sleepboot

Vorsten

2014-12-03 17:06:00

ROTTERDAM – Koningin Máxima bezocht woensdag de maritieme dienstverlener KOTUG in de haven van Rotterdam. Een half jaar geleden reikte ze het bedrijf de Koning Willem I Prijs uit. Máxima nam vorig jaar de functie van erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting over van haar echtgenoot.

Máxima begon haar bezoek met een vaartocht op de nieuwste sleepboot RT Evolution van het bedrijf. Deze sleepboot, type Rotortug, is voorzien van hybride technologie waardoor het vaartuig volledig elektrisch, geruisloos, brandstofbesparend en emissieloos kan varen. Tijdens de vaartocht kreeg de koningin uitleg van de bemanning over de innovatieve techniek.

Terug aan wal bezocht Máxima een simulator waarmee de bemanning het varen op een Rotortug kan trainen en waarmee nieuwe kapiteins worden opgeleid. De koningin sprak volgens de Rijksvoorlichtingsdienst met twee cursisten. Op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis staan foto’s van het bezoek.

Daarna kreeg Máxima een rondleiding op het hoofdkantoor. Daar sprak ze met medewerkers over de historie en de strategie van het bedrijf en de economische ontwikkelingen in de Europese havens. Ter afsluiting sprak Máxima met vertegenwoordigers van KOTUG, Port of Rotterdam, de Broekman Group en de STC-Group over de kansen en bedreigingen van de haven in internationaal perspectief.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?