Máxima moet ook in Peking de deur uit

Vorsten

2014-11-25 06:40:00

PEKING – Koningin Máxima heeft de eerste twee dagen van haar werkbezoek voor de VN aan China haar afspraken in en rond haar hotel gepland. Niet onverstandig gezien het drukke verkeer in Peking waar een ritje van een paar kilometer rustig een uur kan duren.

Het is een probleem dat Máxima eerder dit jaar ook al tegenkwam bij haar bezoek aan Lima, waar zelfs een politie-escorte niet veel kon uitrichten. Dinsdagmorgen moest de koningin ook in Peking de deur uit, voor een bespreking bij de People’s Bank of China, de centrale bank.

Met enig kunst en vliegwerk werd haar auto door de uren durende ochtendspits geloodst, van het hotel in het oosten van het centrum, langs het Plein van de Hemelse Vrede naar de bank, waar Máxima zelfs enkele minuten te vroeg arriveerde. Bankgouverneur Zhou Xiaochuan wachtte haar op en poseerde na de begroeting bij een groot schilderij van de Chinese Muur.

De koningin had bij de bank twee gesprekken over het toegankelijker maken van financiële diensten op de agenda staan en ook na de lunch zijn er ontmoetingen met vertegenwoordigers uit de banksector. Dinsdagavond volgt een besloten diner met presidentsvrouw Peng Liyuan.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana