Máxima te gast bij ‘Guts and Glory’

Vorsten

14-04-2015 08:00:00

DEN HAAG – Koningin Máxima is dinsdagmiddag te gast bij ‘Guts and Glory’, een netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers in het Beatrix Theater in Utrecht.

Guts and Glory is een initiatief van Vrouwennetwerk VNO-NCW West, VNO-NCW en MKB-Nederland. De bijeenkomst richt zich op de ontwikkeling van vrouwelijke ondernemers en managers en is onderdeel van het programma van de Week van de Ondernemer. Na afloop praat Máxima met enkele vrouwen over hun ervaringen in de zakenwereld.

Het koningspaar en prinses Beatrix wonen ’s avonds het Koningsdagconcert bij in het Energiehuis in Dordrecht. Het concert bestaat uit een gezamenlijk optreden van de David Kweksilber Big Band, strijkkwartet Zapp4 en fluitist Walter van Hauw. De NTR zendt het Koningsdagconcert op 27 april uit.

Margrethe

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw zijn woensdag aanwezig bij de festiviteiten ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Deense koningin Margrethe. Ze schuiven aan voor het galadiner dat ter ere van de jarige wordt gehouden in Christiansborg Slot in Kopenhagen. Margrethe krijgt verjaardagsbezoek van bijna alle gekroonde hoofden van Europa.

Prinses Beatrix geeft vrijdag acte de présence in het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. De prinses onthult daar samen met patiëntjes een collage van portretten van haarzelf. De collage is samengesteld door kunstenares Marte Röling.


Meer Nederland