Máxima naar vrouwenconferentie in Kopenhagen

Vorsten

12-05-2016 09:42:00

Koningin Máxima reist woensdag 18 mei af naar Kopenhagen voor de grote internationale vrouwenconferentie Women Deliver. Eerder was al bekend dat prinses Mabel en de Deense kroonprinses Mary de conferentie volgende week bijwonen. Kroonprinses Mary is beschermvrouw van de bijeenkomst.

Máxima en Jim Yong Kim, president van de Wereld Bank Groep (WBG), praten over het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de economische ontwikkeling en zelfstandigheid van vrouwen.

Hoewel wereldwijd steeds meer vrouwen gebruik maken van een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen of pensioenen, moeten nog altijd 1,2 miljard vrouwen het zonder stellen. Vergeleken met mannen staan vrouwen gemiddeld op 9 procent achterstand, volgens de WBG.

Digitale dienstverlening

Máxima neemt ook deel aan een paneldiscussie over digitale dienstverlening. Mobiel bankieren biedt mensen in afgelegen gebieden ook de kans om deel te nemen aan het financiële verkeer. Volgens cijfers van de WBG worden veel kleine landbouwbedrijven in ontwikkelingslanden door vrouwen gerund en hebben zij geen toegang tot financiële diensten.

De conferentie is van 16 tot en met 19 mei. Prinses Mabel spreekt over kindhuwelijken en hoe aan die praktijk een einde kan worden gemaakt.

Meer Nederland