Máxima neemt geen Oranjezonnetje mee naar Zeeland

Vorsten

2020-07-08 20:08:41

Koningin Máxima dacht een week voor haar eigen zomervakantie een zonnig kijkje te kunnen nemen in het om de extra hoeveelheid zonuren bekendstaande Zeeland. Maar de weergoden werkten woensdag op Schouwen-Duiveland en Walcheren niet mee, al hoefde Máxima niet te schuilen voor de regen.

“Het lijkt wel of het door uw komst droog is”, opperde de Zeeuwse commissaris Han Polman toen de koningin aan haar gespreksronde begon bij klimbos Zeeuwse Helden in Westerschouwen. Maar dat lag niet aan haar, bekende Máxima. “Dat is mijn man meer die het Oranjezonnetje brengt”, aldus de koningin, “Tot mijn grootste frustratie.”

Maar er was compensatie merkte een van de genodigden op in de vorm van de door Máxima gekozen kleding: een knalgeel pak. “Dat is de zon”, beaamde ze lachend. Dat Zeeland meer zonuren heeft dan de andere provincies is overigens geen mythe zoals het verhaal dat bij koninklijke bezoeken de zon vaak plotseling gaat schijnen. Aan de kust ontbreken de stapelwolken, waardoor Zeeland inderdaad meer zon heeft dan de rest van Nederland.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie