Máxima online met Mexico in gesprek over inclusieve financiering

Vorsten

17-12-2020 15:04:13

Koningin Máxima spreekt donderdagmiddag online met Mexico over de voortgang van inclusieve financiering, een middel waardoor mensen een breed aanbod van en goede toegang tot financiële basisdiensten in het land krijgen. Dat doet zij in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Máxima gaat het gesprek aan met de minister van Financiën, Arturo Herrera Gutiérrez en de president van de Comisión Nacional Bancaria y de Valores (CNBV), Juan Pablo Graf Noriega. Ze praten onder meer over het bevorderen van veilige toegang tot en het gebruik van digitale financiële diensten, financiële gezondheid en betere aansluiting op financiële diensten voor achtergestelde groepen. Denk hierbij aan mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven.

In het kader van inclusieve financiering bracht de koningin in 2011, 2016 en 2017 al bilaterale bezoeken aan Mexico. Met haar ondersteuning lanceerde het land in 2018 een wet waarin fintech werd vastgelegd om veilige en duurzame innovaties in digitale financiële diensten te bevorderen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.