Máxima ontvangt vrouwelijke leiders

Vorsten

2019-06-05 16:17:00

Koningin Máxima heeft woensdag vertegenwoordigers van de Women20, de W20, ontvangen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Deze zogenoemde ‘engagement groep’ van de G20 bestaat uit internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector en het maatschappelijk middenveld.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over versterking en ondersteuning van de W20. Dat zou moeten gebeuren door het versterken van de drie pijlers die de basis vormen voor economische versterking van vrouwen: toegang tot financiële diensten, digitale aansluiting en arbeidsparticipatie. Deelnemers waren onder meer vrouwen die een leidende rol hebben gespeeld tijdens de W20-voorzitterschappen van Turkije, Duitsland en Argentinië, evenals van de huidige W20-voorzitter Japan en de toekomstige voorzitter Saudi-Arabië.

De W20 is in 2015 gestart onder het G20-voorzitterschap van Turkije. Koningin Máxima nam op uitnodiging van bondskanselier Merkel in 2017 al deel aan de Duitse W20-bijeenkomst ‘Inspiring Women, scaling up women’s entrepreneurship’.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt