Máxima ook naar de Keukenhof voor viering muziekonderwijs

Vorsten

2021-05-11 18:27:53

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een viering van het muziekonderwijs op basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland bijgewoond. In de Keukenhof in Lisse presenteerden de regio’s nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen.

De koningin ging dinsdag eerder op de dag al naar Soest en Roermond voor presentaties in andere provincies. De tournee door het land is onderdeel van de speciale campagne van de stichting Meer Muziek in de Klas ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Máxima volgende week maandag. Tijdens de campagne wordt aandacht gevraagd voor meer muziekonderwijs op basisscholen. De koningin is erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas.

Zanger en muziekambassadeur Wouter Hamel verwelkomde Máxima in de Keukenhof met het nummer What A Wonderful World. Ook waren er optredens van Zeeuwse kinderen en het Thomas Moore koor van PABO-studenten.

Tijdens het bezoek ondertekenden de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta het muziekakkoord voor meer muzikale samenwerking. Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, vertelde hoe muziekonderwijs al verankerd is in onder meer Dordrecht, Rotterdam en Hoeksche Waard.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?