Máxima ook naar Friesland voor muziekonderwijs

Vorsten

2018-08-23 13:56:00

Friesland komt de belofte aan koningin Máxima na. Na Gelderland en Limburg wordt ook in de noordelijke provincie een samenwerkingsconvenant voor meer muziekonderwijs ondertekend. Máxima is, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op donderdag 20 september aanwezig bij de ondertekening, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Nadat de stad Groningen in november al afspraken maakte over meer muziekonderwijs voor de jeugd, volgden de provincie Limburg en een deel van Gelderland in juni. Toen er eind juni krabbels werden gezet in Ittervoort en Zevenaar, kreeg Máxima al te horen dat er ook in Friesland en Zeeland werd gewerkt aan afspraken over muzieklessen. De Friezen zijn de Zeeuwen voor. In Drachten spreken lokale en regionale partijen volgende maand af dat in 2022 alle 52.000 basisschoolleerlingen in de provincie Friesland structureel muziekonderwijs krijgen.

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de koningin. Daarom vindt ze dat alle kinderen de kans moeten krijgen kennis te maken met muziek. Ze is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, een stichting die zich hard maakt voor muzieklessen voor alle 1,6 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?