Máxima op bezoek bij jubilerend Piëzo

Vorsten

24-08-2016 15:32:00

Koningin Máxima gaat woensdag 28 september feestvieren in Zoetermeer. De stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piëzo) viert dan haar tienjarig bestaan en de koningin is van de partij. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend.

Piëzo nam van 2013 tot 2015 deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma, een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties. De koning en koningin zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat in 2002 is ontstaan toen het als huwelijkscadeau werd aangeboden aan Willem-Alexander en Máxima.

Piëzo richt zich op mensen in kwetsbare situaties en geeft hun ondersteuning bij het vinden van hun weg in de samenleving. Tien jaar geleden heeft de stichting een eigen methodiek bedacht om mensen te leren hun talenten en capaciteiten te ontwikkelen. In 2006 is gestart met één locatie, inmiddels zijn er vier PiëzoCentra in Zoetermeer. Ook is er een PiëzoSteunpunt en een Ambachtenwerkplaats.

Via het Oranje Fonds Groeiprogramma is het gedachtegoed van Piëzo verspreid naar twaalf andere sociaal-maatschappelijke organisaties in Nederland. Ook is er een locatie van Piëzo in Leiden gekomen, het EpiCentrum.

Meer Nederland