Máxima op bezoek bij winnaar Appeltje van Oranje

Vorsten

2019-12-18 17:35:17

Máxima gaat volgend jaar langs bij een van de drie winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019. Stichting ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen krijgt op 8 januari een bezoekje van de koningin. Dat kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag aan.

Tijdens het werkbezoek spreekt Máxima met vertegenwoordigers van de stichting, die jongeren uit asielzoekerscentra de kans biedt contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten. Ook gaat ze in gesprek met vrijwilligers bij EleanArt.

De stichting kreeg in mei de prijs uit handen van Máxima. Ook ‘Taal doet meer’ uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je hart werden dit jaar in het zonnetje gezet. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.


Meer maxima