Máxima op stap met premiersdochter

Vorsten

2016-02-10 12:45:00

ISLAMABAD – Koningin Máxima heeft woensdag zonder morren een rol gespeeld in een toneelstukje dat werd opgevoerd door Maryam Nawaz, de dochter van de Pakistaanse premier. Die wilde de koningin per se een project laten zien waartoe ze zelf het initiatief heeft genomen en dat van harte wordt ondersteund door haar vader.

De visite stond niet in de eerste opzet van het programma dat de koningin tijdens haar driedaagse werkbezoek voor de Verenigde Naties zou afwerken, maar op dringend verzoek van Pakistaanse kant kwam het er toch in. Maryam Nawaz leidde de koningin persoonlijk langs een aantal stalletjes waar vrouwen vertelden wat ze dankzij microleningen hadden kunnen bereiken.

De premiersdochter kwam overigens wel te laat en miste daardoor het eerste deel van de presentatie, maar Máxima vertrok geen spier en vertelde allervriendelijkst dat ze net uitleg had gekregen over de opzet van het zogenoemde Prime Minister’s Youth Program.

Het uitstapje had één groot voordeel. Omdat Maryam Nawaz (42) erbij was betrokken, rukten de Pakistaanse media massaal uit. Dat was nuttig, want daarmee werden nut en noodzaak van het zorgen voor toegankelijkheid tot financiële diensten – van verzekeringen tot leningen en sparen – royaal onder de aandacht gebracht en daarmee paste het alsnog binnen het kader van de reis.


Meer Nederland