Máxima op visite bij BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord

Vorsten

05-11-2020 15:59:34

Máxima heeft donderdag een bezoek gebracht aan het BovenIJ ziekenhuis. Ze informeerde zichzelf over de gevolgen van de coronapandemie voor de reguliere zorg en het sociaal domein in Nederland en specifiek in Amsterdam-Noord, waar het ziekenhuis staat.

In het stadsdeel zijn er verschillende initiatieven om door samenwerking de zorg voor kwetsbaren te verbeteren. Door de coronapandemie zijn deze samenwerkingen nog hechter geworden. Koningin Máxima sprak met een aantal vertegenwoordigers van twee zorginitaitieven.

Ze sprak met de Krijtmolenalliantie, die tien jaar geleden is opgericht en zich inzet de zorg voor kwetsbare ouderen in Amsterdam-Noord te verbeteren. Hiervoor hebben verschillende zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en zorgverzekeraars de handen ineengeslagen. Ook sprak ze met lokale bestuurders over Beter samen in Noord, een initiatief van de Krijtmolenalliantie, waarmee het medische en het sociale domein beter verbonden worden.

Molen

Het bezoek begon in de Krijtmolen d’Admiraal, waar de alliantie is ontstaan. Deze molen staat naast het BovenIJ ziekenhuis. Het gesprek werd vervolgd zich in het ziekenhuis, waar koningin Máxima ook nog een toelichting kreeg van zorgverleners van verschillende afdelingen. Ze sprak bovendien met enkele voormalige coronapatiënten over hun ervaringen met de ziekte en de zorg die hun is verleend.

Het bezoek maakt onderdeel uit van meerdere gesprekken en bezoeken die het koningspaar nu verricht. Via telefoon, videogesprekken en waar mogelijk fysieke bezoeken, laten ze zich inlichten over de gevolgen van de coronacrisis in Nederland.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.