Máxima op werkbezoek bij NLgroeit

Vorsten

2020-12-02 13:29:24

Koningin Máxima heeft deelgenomen aan een bijeenkomst van NLgroeit in Gouda. In de ochtend schoof zij aan om te praten over het platform, dat zich onder meer inzet voor het ondersteunen van ondernemers bij hun groei en ontwikkeling.

De vorstin liet zich inlichten over de inzet van ‘groeiambassadeurs’. Dat initiatief van NLgroeit bestaat uit mensen die vanuit hun eigen ervaringen ondernemers coachen om hun bedrijf verder te laten groeien. NLgroeit heeft inmiddels meer dan 1700 ondernemers aan een mentor gekoppeld.

Máxima is lid van het Nederlands Comité van Ondernemerschap, dat ingesteld is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Na de presentaties nam de koningin deel aan diverse brainstormsessies over ondernemerschap van onder meer deze bedrijven. Ze spraken over welke rol NLgroeit daarin kan spelen en welke bijdrage het platform kan leveren aan ondernemingen die in tijden van crisis willen ontwikkelen.

NLgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Stichting NLevator en NL2025.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?