Máxima opent eerste Kinderbiënnale in het Groninger Museum

Vorsten

01-06-2021 17:09:37

Koningin Máxima genoot dinsdag van haar bezoek aan het Groninger Museum. De koningin ging terug naar het museum dat ze jaren geleden incognito bezocht tijdens haar kennismaking met Nederland om de eerste Kinderbiënnale te openen.

“Heel, heel leuk om hier te zijn”, zei Máxima tegen RTV Noord. Toen ze nog maar pas in Nederland was, stapte Máxima met een zwarte pruik op in de auto richting Groningen, zo vertelde ze onlangs in het interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. “Ik had gehoord van dit fantastische museum en wilde ernaartoe”, blikte de koningin dinsdag terug op dat eerste bezoek. “Er gaat niets boven Groningen”, lachte ze.

In het Groninger Museum nam Máxima alle tijd voor de interactieve expositie waaraan dertig kinderambassadeurs uit de provincie Groningen meewerkten. De kinderen bepaalden onder meer de inrichting van de tentoonstelling en leerden alles over marketing en het geven van een rondleiding.

Niet alleen voor de koningin was het bezoek een succes, ook het Groninger Museum was blij met de koninklijke aandacht. “Koninklijke opening Kinderbiënnale was een groot succes”, jubelde het museum op Twitter.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel