Máxima opent Gronings Huis van Cultuur en Bestuur

Vorsten

2021-09-15 18:43:22

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand in de gemeente Midden-Groningen geopend. De vorstin deed dit niet alleen. Drie basisschoolleerlingen stonden Máxima bij tijdens de opening van het gebouw waarin een bibliotheek, muziekschool, theater en het gemeentehuis zijn gehuisvest.

Na de opening werd de koningin door burgemeester Adriaan Hoogendoorn rondgeleid in het nieuwe pand. Zo nam Máxima een kijkje in de bibliotheek waar ze enkele medewerkers en vrijwilligers sprak. Vervolgens ging ze naar de muziekschool, theater Kielzog en de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis. De koningin kreeg tijdens haar bezoek meerdere keren bloemen overhandigd en genoot ook zichtbaar van een dansvoorstelling die speciaal voor haar werd opgevoerd.

Máxima sloot haar dag af in het Grand Café in het gebouw. Daar sprak ze met leden van de raadswerkgroep huisvesting, de kinderburgemeester en inwoners van Midden-Groningen over hun ervaringen met het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie