Máxima opent Haagse ondernemerstop

Vorsten

2019-06-04 05:28:00

Na een officiële welkomstgroet op maandag gaat een ondernemerstop in Den Haag dinsdag officieel van start. Koningin Máxima opent dan de negende Global Entrepreneurship Summit (GES). Honderden ondernemers en politici praten dinsdag en woensdag met elkaar in het World Forum.

Onder de hoge gasten op de top zijn onder anderen presidentsdochter Ivanka Trump, minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel), vicepremier Carola Schouten, prins Constantijn (voorzitter van de organisatie voor Nederlandse startups), Feike Sijbesma (DSM), Frans van Houten (Philips) en architect Rem Koolhaas.

De GES wordt door Nederland en de Verenigde Staten samen georganiseerd. Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is ondernemers en investeerders uit de hele wereld met elkaar in contact te brengen. Daarnaast wordt er gezocht naar oplossingen voor maatschappelijke problemen. De bijeenkomsten gaan onder meer over voedsel, water, energie, gezondheid, connectiviteit, de toekomst van werk en de toegang tot kapitaal. Het congres kost 15 miljoen euro en dat wordt door Nederland betaald.


Meer Nederland