Máxima opent nieuw multifunctioneel gebouw in Midden-Groningen

Vorsten

24-08-2021 10:24:27

Koningin Máxima opent op woensdag 15 september het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. In dit gebouw bevinden zich de bibliotheek, de muziekschool, het theater Kielzog en het gemeentehuis van de gemeente Midden-Groningen.

Het nieuwe pand is in twee fasen gebouwd. In 2016 werd het cultuurdeel gerealiseerd, later volgde het gemeentehuis. Máxima opent het gebouw samen met drie basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen. Na de opening wordt de koningin rondgeleid door de burgemeester.

In de bibliotheek praat ze met medewerkers en vrijwilligers over het Taalhuis en het e-lab die daar gevestigd zijn. In de huiskamer van het gemeentehuis krijgt Máxima uitleg over het programma Tijd voor de Toekomst. Dit biedt extra lestijd aan basisschoolleerlingen op het gebied van taalontwikkeling, welzijn, gezondheid en het verminderen van achterstanden.

Aansluitend gaat de koningin ook langs bij de muziekschool, het theater en de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis. In het Grand Café spreekt ze ten slotte met leden van de raadswerkgroep huisvesting, de kinderburgemeester en inwoners van de gemeente Midden-Groningen over hun ervaringen met het nieuwe pand.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord