Máxima opent verbouwde Theater Zuidplein in Rotterdam

Vorsten

16-09-2020 14:15:05

Koning Máxima heeft woensdag in Rotterdam Theater Zuidplein na een grondige verbouwing heropend. Het theater is onderdeel van Hart van Zuid, het culturele hart van Rotterdam-Zuid. Vanwege de uitbraak van het cornavirus moest dat met gepaste afstand tot de andere genodigden en met inachtneming de geldende coronarichtlijnen voor bijeenkomsten.

Máxima kreeg samen met enkele aanwezigen een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens de rondleiding door het nieuwe theatergebouw werden nog enkele korte performances getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z.

View this post on Instagram

⁣Koningin Máxima opent het nieuwe gebouw van Theater Zuidplein in Rotterdam. Naast het theater zit ook een filiaal van Bibliotheek Rotterdam in het gebouw. Samen bieden zij een divers aanbod aan theater, kunst, literatuur, educatie en informatie.⠀ ⠀ Het nieuwe pand van Theater Zuidplein biedt meer ruimte het Rotterdamse publiek te betrekken en meer mogelijkheden tot stage- en opleidingsplaatsen in het eigen leer/werkbedrijf Lab-Z. Het producerend huisgezelschap Stage-Z maakt landelijke theaterproducties over maatschappelijke kwesties in de grootstedelijke samenleving van nu.⠀ ⠀ Tijdens de opening bekijkt Koningin Máxima een dans- en muziekoptreden. Ook krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het nieuwe theatergebouw, waar verschillende korte theaterproducties worden getoond en spreekt zij met de makers en betrokkenen over hun producties, de connectie met de stad en welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor hun werkzaamheden en het theater.⠀ ⠀ #opening #theaterzuidplein #rotterdam #koninginmáxima #koningin #queen #royalvisit #theater #theatre #voorstelling #amsterdamzuid @theaterzuidplein ?Nathan Reinds

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

In 2018 begon de verbouwing. Vanaf deze week zijn de eerste bezoekers welkom in het nieuwe pand. Het gebouw belooft de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid te worden. Naar eigen zeggen is het “een dynamische plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten”.

Theater Zuidplein betrekt de Rotterdammers bij al zijn activiteiten en het biedt jonge theaterliefhebbers stage- en opleidingsplaatsen aan. In het nieuwe pand kan het theater die rol straks verder uitbouwen. Bij het theater zit ook een vestiging van de bibliotheek Rotterdam. Beide bieden straks samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ‘reuring’ in het gebied.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord