Máxima overlegt in VN-rol over gevolgen coronacrisis

Vorsten

05-06-2020 15:09:42

Koningin Máxima heeft woensdag een videoconferentie gehouden met de leiders van het zogenoemde CEO partnerschap voor economische inclusie (CEOP). Ze deed dat vanuit Paleis Huis ten Bosch in haar functie als UNSGSA, de speciaal vertegenwoordiger van de VN op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten. Dat maakte haar kantoor in New York vrijdag bekend.

De CEOP bestaat uit een groep toonaangevende multinationale bedrijven die een partnerschap hebben gevormd om samen te werken om inclusieve financiering te versnellen. Koningin Máxima heeft het gezelschap in 2018 tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos voor het eerst bijeen gebracht.

Máxima wilde nu weten hoe de coronacrisis de verschillende bedrijven heeft beïnvloed en daarnaast wilde ze overleggen hoe klanten met een laag inkomen en kleine bedrijven door betere financiële toegankelijk geholpen kunnen worden de gevolgen van de pandemie te overleven. De particuliere sector speelt namelijk een belangrijke rol bij het aanpakken van de sociaaleconomische effecten veroorzaakt door het coronavirus.

De koningin benadrukte dat door technologie ondersteunde innovaties daarbij een grote rol kunnen spelen, waarbij mobiel geld en digitale tools oplossingen bieden voor de meest getroffen segmenten. Ze noemde vrouwen, werknemers met een laag loon en micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, die allemaal nog kwetsbaarder zijn geworden door de effecten van de coronacrisis.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord