Máxima pleit voor meer vrouwen in de wetenschap

Vorsten

2021-07-07 11:15:34

Koningin Máxima pleit voor meer vrouwen in de wetenschap. Dat deed ze tijdens een bezoek aan de Technische Universiteit Berlijn, waar zij en koning Willem-Alexander werden bijgepraat over veelbelovende wetenschappelijke technieken. Er zijn bijvoorbeeld meer specialisten nodig, en daarin zouden vrouwen een belangrijke rol kunnen spelen, zei ze tegen een Duitse PhD-studente die zich bezighoudt met fotonica, de discipline die de relatie tussen licht en elektriciteit bestudeert.

De Duitse studente richt zich specifiek op het overdragen van kennis over de techniek. Máxima vroeg ook naar de relatie tussen de Berlijnse universiteit en instituten als de TU in Delft en Brainport Eindhoven. De wetenschappers grapten dat er wel eens een strijd wordt gevoerd welke universiteit het hoogste aandeel vrouwelijke PhD-kandidaten heeft.

De koning volgde onder meer een presentatie van de Nederlandse chipmachinemaker ASML. Ook was hij samen met Máxima getuige van het ondertekenen van een samenwerkingsvoornemen tussen Nederland en Duitsland op het gebied van onder meer fotonica.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana